diumenge, 13 d’abril del 2008

Rent


"Amb el regne del cel passa com amb el rent que una dona va posar dins de tres mesures de farina, fins que tota la pasta va fermentar"

(Mt 13,33)

El pròxim dimecres, dia setze, a les set i mitja de la vesprada, tindrà lloc a L'Octubre CCC (Carrer Sant Ferran de València) la presentació de la col·lecció de literatura religiosa en valencià, Rent. El nom, de ressonàncies evangèliques, pretén ser també un homenatge als valencians que crearen l´associció La Paraula Cristiana, el butlletí de la qual es titulava "Rent".

Els primers títols d´aquesta col·lecció prometen molt, sent el primer d´ells una recopilació de sermons del cardenal anglès John Henry Newman que porta per títol "En el món però no del món" i el segón "Isaïes profeta de nadal" del valencià Martí Dominguez. Així mateix, es troben en procés de preparació libres d´autors com ara Simone Weil, Gonçal Vinyes, Giuseppe Capograssi i una antologia de poesia religiosa de Vicent Andrés Estellés.

Com es pot advertir, els autors són de procedència i substrat divers, així com d´un prestigi i rigor intel·lectual indiscutible, el que la fa sens dubte d´interés per a un ample ventall de gent, independentment de les seues creences religioses, ja que els temes plantejats van dirigit i ens afecten a nosaltres, més com a persones humanes que com a adherits a un determinat credo.

Des d´ací volem felicitar a l´editorial denes per aquesta iniciativa tan arriscada i poc convencional, així com als seus precursors.


1 comentari:

Unknown ha dit...

Estimat, moltes gràcies per donar la notícia.
Una forta abraçada. Et seguim el teu interessant espai.