dimarts, 27 de maig del 2008

No al meu poble


MANIFEST CONTRA LA XENOFÒBIA I EL RACISME CAP ALS IMMIGRANTS

Nosaltres, veïns i veïnes de Torrent, procedents del mateix Torrent així com de tots els racons del món, dels més pròxims als més llunyans; ens reunim hui ací per a posar de manifest que Torrent és una ciutat acollidora, diversa i oberta a les diferències, tolerant, alegre i participativa.


Pel nostre convenciment que s'ha de treballar dia a dia per la convivència en un Torrent més dinàmic, i a fi de lluitar contra els actes xenòfobs i racistes, MANIFESTEM
que:

Ø El racisme, la xenofòbia i altres manifestacions d'intolerància són el resultat del desconeixement i la incomprensió.


Ø El dret a la igualtat davant la llei constituïx un dret reconegut en la Declaració Universal de Drets Humans i en la nostra Constitució.

Ø La societat torrentina treballa per viure en una societat en què es promoguen els principis i valors de la llibertat, la tolerància, la igualtat, la solidaritat, la justícia, el pluralisme i el respecte a la diversitat.


Ø Insistim que qualsevol amenaça o atac a una persona o col·lectiu és una amenaça o atac a tot el conjunt de ciutadans de Torrent.

I per això:

Ø Exigim fermament a la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana que no autoritze la manifestació de cap formació política que promoga actituds o accions contràries als interessos compartits i manifestats en este document en el nostre municipi.


ALCALDESSA DE TORRENT

GRUP POPULAR

GRUP SOCIALISTA

GRUP BLOC-VERDS-PLATAFORMA PER L´HOSPITAL

ASSOCIACIÓ CULTURAL ESPORTIVA EQUATORIANS DE TORRENT

RESIDENTS ARGENTINS EN TORRENT

CENTRE ISLÀMIC TORRENT

FUNDACIÓ GENT AFRICANA

MEMBRES DE LA COMISSIÓ TÈCNICA DE PLA MUNICIPAL DE CONVIVÈNCIA I INTEGRACIÓ DE CULTURES3 comentaris:

Marc Sack ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

TORRENT PER LA DIVERSITAT. NO AL RACISME. NO AL FEIXISME.

Davant la convocatòria d’una manifestació d’Alianza Nacional el proper dissabte 7 de juny a la nostra ciutat, un grup de veïns i veïnes de Torrent, hem decidit organitzar un acte per la diversitat en repulsa a la realització d’aquesta manifestació, de caire racista i feixista. Es tracta d’una concentració lúdico-festiva PER LA DIVERSITAT I CONTRA EL RACISME a la Plaça Moralets el dissabte, 7 de juny, que començarà a les 18:30 h i que s’allargarà entorn a dues hores amb actuacions musicals: entre elles la de Pau Alabajos, el cantautor de Torrent, així com la música tradicional de les dolçaines valencianes i la de tambors africans. Es tracta d’un acte simbòlic, no violent, que té com a únic objectiu rebutjar la presència d’Alianza Nacional pels nostres carrers.

Volem que siga un acte multitudinari, de rebuig frontal de tota la societat torrentina a aquesta barbàrie i per això hem d’estar presents tots i totes. NO FALTES!

... I AVISA TOTS ELS TEUS CONTACTES!

Anònim ha dit...

No al terror. No a la manifestació d’AN a Torrent.

El proper 7 de juny, el partit nazi Alianza Nacional ha convocat una manifestació a la ciutat de Torrent baix el lema “Por la justicia y el orden. Limpiemos Torrent”.
La societat civil torrentina ja ha mostrat el seu rebuig frontal envers aquest convocatòria amb la signatura d’un manifest contra el racisme i la xenofòbia per part de tots els grups polítics del Consistori, governat pel PP, i de diverses associacions d’immigrants i veïnals. Aquesta resposta democràtica demostra que les torrentines i els torrentins volem una ciutat per conviure, on imperen els principis de justícia, dignitat i tolerància. És per això que actes d’aquest tipus no poden ser tolerats.
Alianza Nacional és un partit que es declara obertament nacional-socialista. Els seus principis són “nuestra nación, España y nuestra sangre, nuestra raza, ya que no entendemos la nación sin la raza, sino que para nosotros la nación es una consecuencia de esta. (…) así pues no reconocemos como ciudadanos ni españoles a toda aquella gente que no tenga nuestra sangre ni sea de nuestra raza" i entre les seues fileres pot trobar-se a personatges molt perillosos i tristament coneguts, com ara Pedro Cuevas, assassí material del jove Guillem Agulló, que va ser detingut per la Guàrdia Civil, junt a una vintena d’ultres, en l’anomenada Operación Panzer l’any 2005, amb la qual es desarticul·là una "red neonazi que organizaba "cacerías" de inmigrantes y se financiaba vendiendo armas y efectos de ideología nazi por internet" (El Mundo, 22 d'Agost de 2005) i en la que s’arribà a incautar "bolígrafos pistolas, una escopeta y munición" (Levante-EMV 17 d'Agost de 2005) un lanzagranadas y un manual para fabricar explosivos" (Las Provincias 22 d'Agost de 2005). Precisament fou a l'actual seu d'AN a València on es trobà abundant material durant els registres.
Les institucions han d’actuar de manera contundent front aquesta barbàrie i, en aquest cas, l’Ajuntament de Torrent ho ha fet de manera exemplar. Ara toca que Delegació del Govern (PSOE) moga fitxa i prohibisca la manifestació. I no valen excuses: la llibertat d’expressió té límits i un d’ells és l’alteració de l’ordre públic. Una raó, per cert, que ha estat destacada en el informe que la policia de Torrent ha lliurat a Delegació.
Si eixa manifestació és duu a terme és molt possible que els nazis es passegen després pels carrers del meu barri (el de major concentració de població immigrant) intimidant els meus veïns pel seu color de pell, fent perillar els seus comerços (alguns dels quals són un autèntic punt de reunió per a la gent del barri) i la meua pròpia integritat o la de la meua família. Calen més raons per prohibir la manifestació?

La llibertat d’expressió no pot emparar aquells que proclamen l’abolició dels drets humans, que neguen l’holocaust, que difonen l’odi i la superioritat racial, que agredeixen joves i immigrants cada dia… No, no totes les opcions són vàlides.