dimecres, 1 d’octubre del 2008

Arquebisbe d'on?


Suposadament l'Església és dipositaria de les tradicions del poble i aquest és un argument que s'utilitza molt pels qui defenen el tracte privilegiat que la Constitució i les lleis donen a la institució. Deixant de banda si eixe privilegi és just o no, com a cristià valencià m'agradaria que l'Església valenciana ho fora de veritat i, tenint en compte la nostra situació com a poble, actuara com a actualitzadora de la pròpia tradició. El servei al poble de Déu també inclou tindre cura de la identitat d'eixe poble, d'això precisament tracta l'adjectiu "catòlic" amb el que la nostra Església s'autoqualifica.

Que no som un país normal ja fa temps que està clar però si almenys tinguérem una Església normal, quan es compleixen 800 anys del naixement del nostre rei i una associació catòlica vol fer una missa per recordar l'acció de gràcies que va pronunciar el rei Conqueridor a l'atribuir, a l'empara i protecció de Sant Vicent Màrtir, la conquesta de València, i aquesta associació li ofereix a l'arquebisbe de la seu valentina que la celebre, el més normal, en altres llocs dic, és que l'arquebisbe accepte sense dubtar. Doncs no, només no ha acceptat sinó que ha prohibit celebrar dins de la seua seua jurisdicció a l'abat de Poblet que havia sigut cridat com a alternativa. Peò és que la cosa no es queda ací, no. El nostre pastor, cardenal i príncep de l'església ha disposat que, en cas de ser celebrada per altre sacerdot, no es faça cap referéncia a Jaume I ni a la seua vinculació amb Sant Vicent. I la pregunta que irremediablement ú acaba per fer-se és: A què vé tanta insistència en amagar un fet tan important i significatiu per als cristians valencians? Quina és la seua intenció? Ocultar que el poble valencià te la seua pròpia història i tradició i que aquesta, molt sovint, no s'ajusta a la del "Glorioso Imperio Español? Supose que per ahí anirà el toledà, però cap favor fa al poble valencià, ni als cristians ni als que no ho són.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

forasters vindran que de casa ens trauran.
i a sobre los botiflers d'ací ajundant-los

Marc Sack ha dit...

Això és el pitjor, els botiflers d'ací. Generalment els bisbes són de fora però respecten les peculiaritats del poble al qual serveixen, ni que siga per tindre-lo satisfet, però com que ací pareix que al sí de l'Església no agrada allò valencià, doncs res, "Ancha es Castilla" (I mai millor dit)